DE SONETS I TINTES DE VI

contrada tinta

M’agraden molt les presentacions de llibres, i ahir va tenir la sort d’assistir  a una presentació rodona,  rodona perquè a més de presentar-s’hi un gran llibre de poesia també s’hi  presentava un projecte original i curiós realitzat per un equip de dissenyadors vilafranquins, rodona perquè van aconseguir, entre tots, crear un ambient  acollidor d’aquells que desitjaries que no s’acabés mai més o que ho repetissin cada setmana.

“Contrada” era el llibre, un recull de 40 sonets d’en Jordi Llavina, presentats per en Jaume C. Pons Alorda, gran poeta també, que ens va deixar amb la boca oberta  no només per la profunditat de l’anàlisi de la poesia llaviniana sinó també pel somriure permanent que provoquen les seves paraules.

En Jordi ens va obsequiar amb la lectura d’uns quants sonets, m’encanta que els autors llegeixin la seva pròpia obra, perquè hi donen el to just, el de la seva concepció, el de la seva plasmació sobre paper/pantalla,  els lectors, en canvi,  amos de les nostres lectures des del moment que tenim el llibre a les mans, li donem el nostre to, diferent, possiblement bo igual, però mai l’original.


Video streaming by Ustream

“Tinta de Vi” és el projecte que van presentar  l’equip de dissenyadors vilafranquins “Ladyssenyadora”, un projecte que inclou l’etiquetatge exclusiu de 125 ampolles de costers del Segre, amb unes etiquetes impreses amb tinta de vi que han “fabricat” ells mateixos. Fa uns dies van deixar anar per la xarxa el vídeo que explica el procés de producció de la tinta, de les etiquetes i de la làmina que embolcalla l’ampolla. L’etiqueta inclou un sonet d’en Jordi Llavina que els ha servit d’excusa a tots plegats per fer aquesta exitosa presentació conjunta.  Varen explicar d’on sorgí la idea de la tina de vi, de com de bé s’ho van passar realitzant-la, de les errades de les que sempre s’aprèn, de l’èxit final en l’obtenció de la tinta i la impressió sobre paper… només cal veure el vídeo…

 

TINTA DE VI from Ladyssenyadora on Vimeo.

Els assistents, el restaurant també llavínic “El cigró d’or”  ple a vessar, vam poder gaudir de tastets del xef i caves de la comarca, però sobretot de l’excusa que suposa una presentació com aquesta, per  saludar,  parlar i relacionar-te amb tranquil·litat  i evidentment per poder felicitar als autors.

3 pensaments sobre “DE SONETS I TINTES DE VI”

  1. Per ser que sóc un enamorat dels llibres, he anat a molt poques presentacions, i en cap cas tan ben organitzada i trenada com aquesta que descrius. Així dóna gust!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s