RELATIVITAT – RELATS CONJUNTS


M.C. Escher, Relativitat, 1953

Estan enfadats, molt enfadats, les coses no són ni es fan com ells creuen que s’han de fer, d’una manera realment democràtica, tenint en compte tots els punts de vista, sense dogmatismes ni sectarismes, en realitat així és defineixen, però la pràctica no és aquesta, la pràctica és molt més dura, només en el sentit que convé no se sap ben bé a qui, l’opinió imposada directament o sibil·lina que no ha sigut debatuda entre tots, ha sigut escollida en base a interessos que escapen del capteniment de la gran majoria, interessos que sovint es pot arribar a pensar que són ben bé del costat contrari, en ares a què es pregunten els enfadats, sovint pel manteniment d’un poder que només ostenten alguns,  per la garantia d’un modus vivendi i operandi del que molts creuen que ens són hereus i en realitat només en són esclaus, per la por produïda pel desconeixement del què passaria si les coses fossin d’una altra manera. I doncs perquè els enfadats no es planten i  construeixen una alternativa? La resposta és fàcil, hi ha moltes escales, però totes pugen i baixen des de llocs diferents, primer caldria trobar el replà correcte, i hi haurien de cabre tots, perquè han d’avançar tots junts perquè serveixi d’alguna cosa, l’ascens unipersonal no porta mai res de bo, s’han de posar d’acord, deixar els egos de banda, construir un futur junts, qui hi hagi davant és el de menys, el capdavant hi van les idees i les persones amb voluntat i capacitat per impulsar-es, els egos, els han de deixar escales avall junt amb els personalismes, amunt només hi han d’anar les consciències netes, sense afanys lucratius ni d’ostentació de poder,  amb l’objectiu únic de millorar la societat des de la llibertat d’opinió i la consciència igualitària,  només d’aquesta manera podran pujar l’escala junts i construir un replà cada vegada més gran, una escala cada vegada més ampla, un terra ferm on trepitjar i un cel obert on somniar, i deixar els vertigens i les pors allà baix amb els egos i les trampes.

proposta al Relats Conjunts de maig

Anuncis

10 pensaments sobre “RELATIVITAT – RELATS CONJUNTS”

  1. Ben vist, Anna. Aquest desgavell d'escales i de perspectives impossibles és un bon símbol de la situació caòtica d'una democràcia que només ho és de nom.

  2. relativitats absolutesjo només llevaria la majúscula de l'inic i el punt del finali si fora en paper, pegaria la darrera línia amb la primeraabsolutament d'acord, Anna, amb el contingut…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s