EXERCICI DE LLIBERTAT – GIORDANO BRUNO

*

L’arribada de tots els membres del Consell d’administració confirmava el pitjor dels seus presagis. No tenia cap ganes de compartir res amb aquella gent. L’agressivitat i l’absurda competència pel control de l’empresa havia convertit l’ambient de la companyia en irrespirable. Falsedats, traïcions, violència verbal, aliances de conveniència. Tot pel maleit poder i diner.

Manté la majoria del Consell i presideix la reunió. Però està absent. Es limita a donar paraules. No els escolta. Detesta aquest ambient hostil i la deshumanització de la que són víctimes els assistents. De fet comença a sentir-se part d’aquell Món d’odi i fredor. Contaminat. I això l’espanta. I vol fugir. Fugir per no participar més d’aquest estil, d’aquesta lamentable manera d’entendre la vida.

Lluny queden els anys en els que plegats treballaven per fer créixer l’empresa. Anys d’il·lusions compartides, d’esperances i anhels. També de dificultats, patiments i precarietat que l’esperit de fraternitat ajudava a superar. Si, fraternitat i il·lusions. Convicció i certesa que plegats se’n sortirien. I ho van fer en tantes ocasions… Que lluny queda tot plegat!. Ara només personalismes i ambició. Càlcul, conspiració i mediocritat.

Mentre pensa en aquells magnífics anys, la reunió continua. Ell cada vegada més absent. Distant i desafecte a tot el que escolta i veu. Es sent molt lluny. De sobte un fort sotrac l’aparta de la taula. El seu cos, sense ell provocar-ho, s’alça físicament per damunt dels presents i volant com un pardal desapareix de la vista dels qui atònits l’observen.  

Diuen que més que veure’l volar, els va sorprendre la seva mirada. La d’un home en pau amb ell mateix. Somrient. Lliure. Avui viu lluny d’aquell Món. Mai més ha sentit la necessitat de volar. Però sap que si un dia li és precís, retrobarà les forces per tornar-ho a fer. Finalment, es diu, volar no és més que un exercici de llibertat. És a l’abast tothom.
Giordano Bruno


(*sala de juntes de la Facultad de Autónomos de la UPM, trobada per la xarxa)
Anuncis

2 respostes a “EXERCICI DE LLIBERTAT – GIORDANO BRUNO

  1. Si, lluny!!A la vida cal fugir dels entorns que aporten poc o que treuen el pitjor d'un mateix. Cal buscar la llum, i no enrocar-se en la foscor que ens envolta sovint. No ser acomodatici, ser valent.Com Giordano. Sempre va buscar la llum, la veritat a risc de la seva vida. Un lliurepensador que va preferir cremar a la forguera de la inquisició a viure en la mentida del seu Món mesquí. Ara afortunadament no cal posar (aquí) en risc la vida. Però segueix sent difícil la coherència. Jo per exemple, soc lluny de trobar-la plenament.Giordano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s