L’HOME DE LES FLORS XIX

(fotografia d’Odina Santacreu)

XIX. KARIM – SOLEDAT I MIQUEL – PILAR I CINTA – CARLOTA I ROMEU –  POL I BET – ANTONI I FELIU
2/4 de 3 de la tarda, un  dimecres qualsevol,  l’home de les flors entra al restaurant.

A la primera taula a mà dreta la troba a ella, la que sempre dina sola, avui, però, està ben acompanyada, no gosa oferir-los cap rosa semblen tan engrescats en la conversa que no vol interrompre’ls, potser quan baixi els hi oferirà.

La primera a l’esquerra és buida, esperant que algú surti tard de treballar i necessiti aixopluc.  A la taula del costat, hi ha dues dones, d’uns cinquanta, juvenils i ben guarnides, parlen a una velocitat de vertigen,  sembla que estiguessin esperant la seva entrada, li demanen en estèreo una rosa cada una, que se la regalen l’una a l’altra.

Al fons una dona, sembla que miri de reüll a l’home de la primera taula, amaga la mirada i es tapa la cara darrera un diari, les llàgrimes li cauen cara avall. Se li acosta un home que li fa dos petons i seu amb ella, i finalment la fa somriure, li fa un senyal i li compra una rosa. 

Puja les escales, no s’ho acaba de creure ja en porta tres i només a baix…a dalt una parella de celebració, ell veu els flors i la mira amb els ulls espurnejant, au va, un dia és un dia i avui és el gran dia. Ella se’l mira amb cara de d’alegria, i ell s’aixeca per demanar-li una flor.

Dos homes de negocis, un dels dos li fa una senyal, li’n demana una, l’altre li fa que no amb la mà i aixecant les espatlles donant-li a entendre que no té ningú per regalar-li, però sembla feliç.

A l’altra taula hi ha una família, la parella riu ell els ofereix una rosa, però rient li responent que tenen una floristeria i que seria una mica absurd comprar-li a ell una flor, ell es posa a riure i coincideix amb ells, amanyaga als nens i s’acomiada.

Al baixar la noia de la primera taula el crida, ell hi va corrent separant una rosa del  pom, però es queda sorprès quan és la noia que li dóna una rosa a ell, es mira la rosa amb atenció i fa una riallada de les que s’encomanen, li dóna les gràcies i surt més feliç que un gínjol, puja a la bicicleta i  se’n va carrer amunt

Anuncis

3 pensaments sobre “L’HOME DE LES FLORS XIX”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s