LA LIBRERÍA AMBULANTE – Christopher Morley

LA LIBRERÍA AMBULANTE
Cristopher Morley
Periférica, 2012
Traducció:  Juan Sebastián Cárdenas


Fou la primera novel·la de l’autor, publicada el 1917, és un cant a la lectura i a la literatura com a forma de creixement personal i social, a la llibertat i a la igualtat de gènere (tenint en compte l’any en que es va escriure).

La protagonista, l’Hellen McHill, i el seu germà Andrew, anys enrere havien deixat la vida de ciutat per instal·lar-se al camp i portar una granja. Un bon dia, l’Andrew comença a escriure i es converteix en un escriptor de fama, cosa que l’obliga a marxar sovint fora  i implica que la Hellen hagi de portar la granja tota sola. Un bon dia, un venedor de llibre ambulant es presenta a casa dels germans per intentar vendre el seu carro/llibreria a l’Andrew, tot i que aquest no hi és la germana està convençuda que se’l quedarà i encara el veurà menys, per tant decideix comprar-lo ella i aquí comencen les aventures de la Llibreria Ambulant.

“cuando le vendes un libro a alguien no solamente le estás vendiendo doce onzas de papel, tinta y pegamento. Le estás vendiendo una vida totalmente nueva. Amor, amistad y humor y barcos que navegan en la noche. En un libro cabe todo, el cielo y la tierra, en un libro de verdad, quiero decir.”

Només té una pega, s’acaba massa aviat, et quedés amb la sensació que el llibre només és el primer capítol i amb la necessitat de continuar llegint.

El caramelet d’aquest estiu.


 Enllaç al bloc Els  Orfes del Sr. Boix, on també hi podeu trobar aquesta entrada, i moltes altres recomanacions!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s