VACANCES D’ESTIU?

         Que bé, ja esteu de vacances, eh!!!
         La mare deu estar molt contenta, oi? (aquesta dita amb sarcasme)
         I ara què, tres mesos de rascar-se la panxa?
Aquestes són algunes de les frases que els meus fills, igual que la resta de criatures han escoltat diverses vegades des del 23 de juny.
Jo, que intento ser educada, sempre responc:
    Sí, estic molt contenta (aquí ja et llencen una mirada de complicitat), ja els hi tocava fer vacances de l’escola, i a més pobrets, això de vacances és relatiu, hi continuen anant cada dia, als tallers d’estiu.
De la mirada de complicitat passen a la mirada de perplexitat  i ben segur deuen pensar que responc així perquè tinc a la canalla al davant, perquè en realitat segons el seu parer hauria d’estar angoixada o enfadada per tenir tres criaturetes tot l’estiu a casa, on s’és vist que facin tantes vacances com aquí? 
Però responc que estic contenta perquè és el que penso, ja han fet la seva feina durant quasi deu mesos, amb horaris llargs, amb deures, amb tensions, amb controls i exàmens… si als adults quatre setmanetes ens semblen poca cosa, que els ha de semblar deu setmanes a la mainada?
Però afegeixo pobrets, perquè no tenen la sort de rascar-se la panxa durant deu setmanes, perquè el dilluns següent a la finalització de l’escola ja van començar  els tallers d’estiu, perquè hi estaran cinc setmanes, de les 9 del matí fins a les 3 de la tarda, i perquè desenganyem-nos, per molt divertits que siguin i molt bé que s’ho passin, no són vacances. Haurien de passar-se bona part de l’estiu campant pel camp o la muntanya o la platja…sense fer res especial, avorrint-se, fent migdiades i partides de parxís.
A part dels horaris, pràcticament laborals, tenim els fabulosos, inigualables, increïbles deures d’estiu… ja em sembla bé que durant l’estiu, si ho necessiten, facin alguna coseta, repassin alguna operació aritmètica, algun problema de lògica, reforcin el traç, agilitzin la lectura… però és que se suposa que també  han de tenir temps per descansar… o sigui que des d’aquí reclamo que no hi hagi deures d’estiu, sobretot  tenint en compte  que molts es passen tot els juliol i la primera setmana de setembre col·locats, fent activitats alternatives que permetin continuar treballant als pares. I així com a mínim,  la tarda la puguem passar de la manera més relaxada possible o senzillament com ens vingui de gust.
I ves,tampoc em queixo perquè comparat amb quan eren nadons la cosa ha millorat molt, és molt més fàcil l’organització estival quan ja poden anar als casals d’estiu.
O sigui que paciència, sobretot ells i elles! la nostra ve per contracte, encara que massa sovint ho oblidem!

Anuncis

10 pensaments sobre “VACANCES D’ESTIU?”

  1. És fantàstic Dani, quina bona organització! Demà els hi proposaré als meus a veure que surt! però sense estrés, si us plau!!!! vull dir que si queden els deures per fer… no passa res!!!

  2. Ostres Anna, no havia llegit aquesta entrada, i m'encanta!!! Jo desde que el Jordi, que ja en té 14, va començar a la llar d'infants, cada any espero amb delit que arribin les vacances i poder passar llargues hores sense fer res, o fent el que realment ens vingui de gust tots junts, i sempre m'ha sorprès que hi hagui pares que s'atabalin amb les vacances dels fills, són el millor que hi ha!!!! Un temps per realment poder disfrutar d'ells!!Un petó, Irene carbó!!!

  3. Totalment d'acord Irene!!! l'estiu i sobretot els anys passen volant….i si no els sabem aprofitar els que no voldran passar les vacances amb nosaltres seran ells!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s