L’HOME DE LES FLORS

I-  KARIM
2/4 de 3 de la tarda, un  dilluns qualsevol,  l’home de les flors entra al restaurant.
A la primera taula a mà dreta la troba a ella, la que sempre dina sola, com cada dilluns i dimecres, el dimarts i dijous la veu a l’italià del costat, la que no treu el nas del llibre, no cal obrir ni la boca, ella aixecarà la cella quan li passi per davant, podria dir tots els llibres que ha llegit, ell també n’ha llegit uns quants però mai li ho dirà.
La primera a l’esquerra és buida, esperant que algú surti tard de treballar i necessiti aixopluc.  A la taula del costat, hi ha dues dones, d’uns cinquanta, juvenils i ben guarnides, parlen a una velocitat de vertigen,  no els pregunta si volen flors, ja sap la resposta  en estèreo, a qui vols que li regalem?
Al fons una parella, la seva esperança, però els mira i els ho veu ben escrit al front, després de 7.300 dies junts,  dels quals 5.840 de convivència i amb un resultat de dues nenes precioses, han decidit, en aquest mateix escenari,  partir peres…. El que donaria ell per estar ben a la vora de la seva dona…
Puja les escales, no si ja ho sap és dilluns, els dilluns són així, tristos, sense flors…a dalt una parella de celebració, ell veu els flors i la mira amb els ulls espurnejant, au va, un dia és un dia i avui és el gran dia. Ella se’l mira amb cara de pena,  ell assenteix  amb el cap cot, sense atrevir-se a retornar la mirada a l’home de les flors.
Dos homes de negocis, no se’l miren, aquesta tarda deuen treballar i obsequiar a les dones quan tornin a casa no els deu passar ni pel cap, o sí, però no hi estan avesades i podria generar suspicàcies, perquè em regales una rosa? Avui no celebrem res? Ai mare, que m’has de dir res? Què has fet?… o potser tampoc els faria cap il·lusió,  una flor no fa estiu.
L’altra taula és plena de canalla, la parella està per tot menys per ells mateixos, tampoc pregunta, no cal.
Al baixar deixa una rosa damunt la taula de la noia que llegeix, ella, concentrada,  no s’hi fixarà fins que sigui massa tard.
Anuncis

4 thoughts on “L’HOME DE LES FLORS

  1. Ho sabia ! al final ella no el veu … però i si es girés al darrer instant, i ella, encuriosida, iniciés una conversa….? visca l'home de les flors !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s