PASTÍS BOMBÓ DE XOCOLATA, SENSE GLUTEN



M’agrada fer pastissos , i des de que em van diagnosticar la celiaquia, doncs… em toca fer-los sovint… Aquest és el meu pastís estrella, no falla pràcticament mai, és boníssim i és igual de fàcil de fer amb gluten o sense , això sí només és apte pels addictes a la xocolata


Ingredients
175 gr. Xocolata negra de cobertura (Nestlé postres, Simon Coll,…)
150 gr. Sucre glas
30 gr. de mantega (margarina si sou intolerants a la lactosa)
4 ous
1 cullerada de farina  sense gluten o amb gluten si no sou celíacs.
1 culleradeta de llevat  (que no tingui gluten, pot ser el del Mercadona o els específics que venen a les dietètiques, Schar…)

Separar les clares dels rovells dels ous.
Per una banda batre els rovells amb el sucre glas, fins que quedi una crema color groc clar,  ben lligada i que hagi doblat el seu volum (no patiu si no passa)
foto.JPG

En un pot al bany maria, desfer la xocolata prèviament trossejada o ratllada, i quan estigui quasi desfeta afegir-hi la mantega.
Barrejar la crema de rovells i sucre amb la xocolata desfeta amb la mantega

foto.JPG

Afegir-hi la farina i el llevat.
Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb molta cura.
Untar amb  mantega un motlle rodó desmontable o un de normal amb paper de forn, i tirar-hi la massa. Posar-ho al forn, prèviament escalfat a 180 º C, durant 35 minuts.

foto.JPG

Us hauria de quedar més o menys així, no puja gaire perquè pràcticament no té llevat, i a sobre s’hi fa una crosta que es trenca de seguida, per això una vegada fred, si es vol es pot posar xocolata per sobre, s’ha de desfer uns 180 gr. de xocolata nesté postres al bany maria  amb una mica de mantega o crema de llet, hi podeu afegir un almíbar de dues cullerades d’aigua i una de sucre (es fa al foc fins que quedi una mica espès), perquè la cobertura quedi brillant.


Aquest és el moment de decorar-la, ho podeu fer amb una mica de llet condensada fent-hi un dibuix, amb confetti de pastissos, amb “lacasitos”, amb maduixots, amb nata, amb taronja confitada o com ho han fet l’Anna R i les seves filles, impressionant!!!!, és el logo del club natació de Vilafranca!

foto i pastís de l’Anna Rovira

Per dintre ha de quedar una mica cru, i es pot acompanyar d’un coulís de fruits vermells, o de figues, o de crema anglesa..


Aquesta recepta és una evolució i adaptació de la recepta de pastís bombó que la Lluïsa Jover va incloure en el seu llibre PASTISSOS D’ANIVERSARI, llibre que tinc des del 1989, però que es va tornar a editar el 1996 per l’Editorial Proa, i que l’any passat vaig tornar a comprar al Museu de la Confitura (el primer tenia més xocolata que paper)

Anuncis

5 thoughts on “PASTÍS BOMBÓ DE XOCOLATA, SENSE GLUTEN

  1. Llegir aques post, a les 13:13 hores ja és mala sort, tinc el meu teclat tot banyat…Tu no est bona, encara que dolça, amiga…

  2. Ho sento icr… Procuraré no fer-ho gaires vegades! Això sí, el dia que fem una trobada orfa em comprometo a portar -ne un d'aquests!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s